Kamer ontevreden: “De Jonge is nog teveel bezig met mondkapjesdeal”

Foto: YT CC

Kamerleden zijn niet tevreden over het functioneren van minister Hugo de Jonge van Wonen. Volgens de politici zou De Jonge nog teveel bezig zijn met de mondkapjesdeal, terwijl dat al lang niet meer onder zijn verantwoordelijkheid valt.

Tijdens een debat over de omstreden mondkapjesdeal was De Jonge zelf aanwezig, tot grote verbazing van de overige Kamerleden. Vooral PVV-Kamerlid Fleur Agema haalde fel uit naar De Jonge: “We praten hier over een mondkapjesdeal. Daar gaat meneer De Jonge niet meer over. Ik vraag me oprecht af wat hij bij dit debat te zoeken heeft.”

Volgens PvdA-Kamerlid Attje Kuiken wordt het tijd dat De Jonge zich gaat bezighouden met de functie die hem is toebedeeld: “Er is in ons land een gigantisch woningtekort. Als minister van Wonen is De Jonge de aangewezen persoon om daar iets aan te doen. Maar in plaats van de woningnood aanpakken, zit hij hier mee te kletsen over mondkapjes. Dan moet ik helaas concluderen dat de heer De Jonge teveel is blijven hangen in zijn vorige baan.”

 
Deel dit artikel: