18 ℃

Kajsa Ollongren wordt nieuwe directeur van Belastingdienst

Foto: Fotografiekb / Shutterstock.com

De Belastingdienst heeft razendsnel gehandeld nadat Kajsa Ollongren zich gisteren in politiek Den Haag onmogelijk heeft gemaakt. Volgens de dienst hebben ze met Ollongren eindelijk een directeur die het gevecht aan kan gaan met volksmenner Pieter Omtzigt.

De vlag gaat vandaag uit bij de Belastingdienst. Na jarenlang gepest te zijn door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt denkt de dienst eindelijk een directeur te hebben die stevig van zich kan afbijten. Een woordvoerder van de dienst spreekt dan ook van een fantastische dag: “Als er iemand is die Omtzigt keihard durft aan te pakken, dan is het Ollongren wel. Zij laat zich niet piepelen voor deze volkse schertsfiguur.”

Ollongren zelf wil nog niet uitgebreid reageren op haar nieuwe functie: “Ik wil zoals altijd uiterst bedachtzaam omgaan met dit hele proces. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn met het delen van informatie. Wat ik in alle behoedzaamheid wel wil zeggen, is dat Pietertje Omtzigt maar beter een functie buiten het Binnenhof kan zoeken, want ik lust die oproerkraaier rauw.”

 
Deel dit artikel: