Kabinet wil prijsplafond energierekening: “Mag niet boven duizend euro per maand uitkomen”

Kabinet wil prijsplafond energierekening: “Mag niet boven duizend euro per maand uitkomen”
Foto: YT CC

Het kabinet wil stevig ingrijpen in de energierekening van de burger. Volgens het kabinet is een rekening van meer dan duizend euro per maand niet billijk meer.

Premier Mark Rutte, minister van Financiën Sigrid Kaag en minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten kondigen glunderend aan dat ze een rem gaan zetten op de energierekening van de Nederlandse huishoudens. Volgens de ministers is een rekening van duizend euro per maand een kritische grens: “Als de rekening naar pakweg vijftienhonderd euro stijgt, komt een gemiddeld gezin echt in de problemen.”

Minister Rob Jetten verduidelijkt dit besluit van het kabinet: “Er wordt ons weleens verweten dat we geen binding hebben met de gemiddelde Nederlander. Met deze maatregel willen we voor eens en voor altijd aantonen dat we ons wel dégelijk kunnen inleven in Jan Modaal. Juist door onze diepgevoelde empathie voor gewone mensjes gaan we nu keihard ingrijpen. De energierekening mag maximaal duizend euro per maand kosten zodat iedere Nederlander meer dan genoeg geld overhoudt om een Tesla aan te schaffen.”

 
Deel dit artikel: