Kabinet wil opwarming van de aarde versnellen vanwege torenhoge gasprijs

Foto: Daniel Jedzura / Shutterstock.com

Het kabinet gaat haast maken met de opwarming van de aarde. Nu de gasprijs tot recordhoogte is gestegen, is een koude winter voor veel Nederlanders niet meer te betalen.

De prijs van aardgas steeg in twee dagen met maar liefst 60 procent. Met de winter voor de deur komt de stijging op een lastig moment. De energierekening voor een gemiddeld huishouden kan door de hoge gasprijs honderden euro’s hoger uitvallen. Demissionair minister Blok van Economische Zaken en Klimaat wil daarom vaart maken met de klimaatverandering.

Volgens Blok is opwarming van de aarde de enige manier om te voorkomen dat Nederlanders de gasrekening niet meer kunnen betalen. “Hoe sneller de aarde opwarmt, hoe minder huishoudens moeten bijstoken. In de komende weken zullen we alles op alles moeten zetten om een strenge winter te voorkomen”, aldus Blok.

De minister gaat met verschillende grote bedrijven bespreken hoe de opwarming van de aarde versneld kan worden: “Tata Steel zou bijvoorbeeld de staalproductie tijdelijk kunnen verhogen. Maar we rekenen ook op hulp van de burger, die weer wat vaker de auto kan pakken. Daarnaast overleggen we met Staatsbosbeheer. Op de Veluwe staan nog te veel bomen CO2 te slurpen.”

 
Deel dit artikel: