12 ℃

Kabinet wil NAVO-top naar Nederland halen: “Zou na Floriade een mooie publiekstrekker zijn”

Kabinet wil NAVO-top naar Nederland halen: “Zou na Floriade een mooie publiekstrekker zijn”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Het kabinet wil niets liever dan de NAVO-top van 2025 naar Nederland halen. “Met het succes van de Floriade nog vers in ons geheugen, zou de NAVO-top de volgende grote publiekstrekker kunnen zijn”, zegt minister Wopke Hoekstra.

Dit jaar vindt de NAVO-top plaats in de Litouwse hoofdstad Vilnius en volgend jaar in Washington. Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor het organiseren van de NAVO-top in 2025. “De NAVO-top is een schitterend evenement met een keur aan NAVO-topmannen en de crème de la crème van de internationale wapenlobby. Het zou een enorme eer zijn als Nederland zo’n groot evenement mag organiseren”, zegt Hoekstra.

Van de kosten van een eventuele NAVO-top in Nederland kan Hoekstra nog geen inschatting maken: “Het zal ongetwijfeld niet goedkoop zijn, maar Nederland krijgt er ook veel voor terug. Veel mensen denken bij Nederland helaas niet meteen aan oorlog, terwijl we toch volop meedoen aan allerlei conflicten. De NAVO-top zou een prachtige kans zijn om Nederland als oorlogsland op de kaart te zetten.”

 
Deel dit artikel: