12 ℃

Kabinet wil meer investeren in BN’ers voor rampen en calamiteiten

Kabinet wil meer investeren in BN’ers voor rampen en calamiteiten
Foto: YT CC

Het aantal BN’ers in ons land moet fors worden uitgebreid. Dat zei staatssecretaris van Cultuur Gunay Uslu woensdagavond in reactie op de inzamelingsactie voor Giro555.

Bij de actie voor Giro555 zijn meer dan honderd Bekende Nederlanders ingezet. “Zonder BN’ers geven Nederlanders geen geld, dus bij een ramp van deze omvang moeten voldoende Bekende Nederlanders beschikbaar zijn. We zien nu al dat de showbizzwereld tot het uiterste moet gaan om genoeg BN’ers te kunnen leveren. Ik zag dat zelfs discutabele BN’ers als Bridget Maasland zijn opgeroepen voor het belpanel. Dat geeft al aan dat er eigenlijk een tekort is”, aldus staatssecretaris Uslu.

De vraag is of ons land voldoende Bekende Nederlanders heeft voor het geval zich een nóg grotere ramp voordoet. “Om rampen en calamiteiten in de toekomst beter aan te kunnen, zal Nederland fors moeten investeren in meer BN’ers”, denkt Uslu. “Gelukkig weten we dat iedereen met een heel klein beetje zang- of presentatietalent, zoals Famke Louise, al tot BN’er kan worden gepromoveerd. Als deze ramp ons iets heeft geleerd, is het wel hoe onmisbaar deze BN’ers zijn voor onze samenleving.”

 
Deel dit artikel: