Kabinet wil huisfeestjes tegengaan met tijdelijk verbod op leverworst

Foto: Maglara / Peter Zijlstra / Kostiantyn Voitenko / Shutterstock.com

Een tijdelijk verbod op leverworst gaat mogelijk deel uitmaken van de coronamaatregelen. Het kabinet hoopt op die manier het vieren van verjaardagen en andere huisfeestjes te ontmoedigen.

“We zien helaas dat er in huiselijke kring nog steeds verjaardagen worden gevierd. En juist daar vinden de meeste besmettingen plaats. Wettelijk gezien kunnen we dergelijke huisfeestjes niet verbieden, maar we kunnen wel maatregelen nemen om ze minder gezellig te maken”, zegt beleidsadviseur Johan Drijks.

En dus ligt een tijdelijk verbod op leverworst voor de hand. Drijks: “We weten dat plakjes leverworst vrijwel uitsluitend tijdens kringverjaardagen worden genuttigd. Hetzelfde geldt voor bitterballen, blokjes kaas en die kleine augurkjes. Dan zeg ik: laten we dat soort producten voorlopig uit de schappen halen.”

“Bij sommige supermarkten wordt nu al extra gecontroleerd”, aldus Drijks. “Op die manier kun je huisfeestjes meestal in de kiem smoren. Wat mensen kopen, zegt veel over wat ze van plan zijn. Wie nu met een leverworst de supermarkt uit loopt, heeft heel wat uit te leggen.”

 
Deel dit artikel: