13 ℃

Kabinet wil horeca niet compenseren voor tegenvallend terrasjesweer

Kabinet wil horeca niet compenseren voor tegenvallend terrasjesweer
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Horecabedrijven hebben al weken te maken met regenachtig weer en relatief lage temperaturen. Hierdoor blijven de terrassen leeg en lopen horecaondernemers veel omzet mis. Toch voelt demissionair minister Micky Adriaansens van Economische Zaken niets voor een compensatieregeling.

Brancheorganisatie Horeca Bedrijven Nederland (HBN) is woedend over de halsstarrige houding van de minister. “De omzet van horecabedrijven is nog niet de helft van wat hij zou moeten zijn. Maar het kabinet laat horecaondernemers letterlijk en figuurlijk in de kou staan”, zegt voorzitter Ron Stampert.

Bij terrasuitbater Nicole Juils van Grand Café Candida staat het water inmiddels tot aan de lippen. “Op een zomerdag zou mijn terras stampvol moeten zijn. Nu verkoop ik hooguit een paar kopjes koffie aan bejaarde wandelaars. Maar als je de instanties belt voor noodsteun, lachen ze je gewoon uit”, moppert ze.

Juils noemt het kabinetsbeleid ‘wispelturig en inconsequent’: “Tijdens de coronacrisis kregen we onze schade wel gewoon vergoed. Slecht weer is natuurlijk ook gewoon overmacht, maar nu laat de overheid ons volledig in de steek. Blijkbaar vindt de minister dat horecaondernemers nu ineens zichzelf moeten bedruipen of zo. Totaal absurd.”

 
Deel dit artikel: