12 ℃
Genereus gebaar:

Kabinet wil extra gas boren in Groningen om Groningers financieel te compenseren

Kabinet wil extra gas boren in Groningen om Groningers financieel te compenseren
Foto: YT CC

Het kabinet zegt geschrokken te zijn van het rapport dat vandaag werd gepresenteerd over de gasboringen in Groningen. Om geld vrij te maken voor de Groningers wil het kabinet nu extra gas gaan boren in de noordelijke provincie.

“Een stevig rapport met keiharde conclusies”, zo oordeelt parlementair journalist Xanches Vulpen over het eindrapport van de parlementaire enquêtecommissie over de gaswinning in Groningen. Vulpen vindt het dan ook terecht dat het kabinet meteen met een plan komt om de Groningers financieel tegemoet te komen: “Het kabinet kan deze bevindingen niet naast zich neerleggen. Dat er nu al een plan ligt om geld te genereren voor de Groningers is dan ook logisch.”

Premier Rutte reageerde namens het hele kabinet op het rapport van de commissie: “Wij zijn enorm geschrokken en gaan stevige maatregelen nemen om de Groningers financieel genereus te compenseren. Om dit haalbaar te maken, zullen we de gaskraan in Groningen weer flink opendraaien. Van de winst die we als BV Nederland overhouden aan deze gasboring zal maar liefst 2,5 procent rechtstreeks naar de Groningers gaan. Hiermee willen we als kabinet laten zien dat we heus wel over empathische gevoelens beschikken.”

 
Deel dit artikel: