11 ℃

Kabinet wil biertje of wijntje in Tweede Kamer blijven gedogen

Kabinet wil biertje of wijntje in Tweede Kamer blijven gedogen
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Nikola Bilic / Shutterstock.com

ChristenUnie-staatssecretaris Maarten van Ooijen is tegen een verbod op bier en andere alcoholhoudende drank in het gebouw van de Tweede Kamer. “Als een Kamerlid tijdens een lang debat een biertje wil drinken, dan moet dat wat mij betreft gewoon kunnen”, aldus Van Ooijen.

In het restaurant van het Kamergebouw zijn naast koffie en thee ook diverse alcoholhoudende dranken verkrijgbaar. Kamerleden die geen tijd hebben om naar het restaurant te gaan, kunnen de bode vragen om een biertje te brengen. Als het aan staatssecretaris Van Ooijen ligt, blijft dat zo. “Dat Kamerleden tussendoor een biertje of een wijntje drinken, wordt al jaren gedoogd. Daar moeten we niet ineens moeilijk over gaan doen”, aldus de staatssecretaris.

Een alcoholverbod in de Tweede Kamer ziet Van Ooijen dan ook niet zitten: “Welnee, we moeten ook een beetje vertrouwen op de eigen verantwoordelijkheid. Mensen zijn echt niet achterlijk. Als we een biertje of wijntje in de Tweede Kamer zouden gaan verbieden, dan zou dat het toppunt van betutteling zijn.”

 
Deel dit artikel: