18 ℃

Kabinet werkt aan routekaart voor terugkeer borrelhapjes

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Tijdens de laatste persconferentie over de coronamaatregelen is er onduidelijkheid ontstaan over welke borrelhapjes nog zijn toegestaan op het terras. Premier Rutte gaf duidelijk aan dat hij het nog te vroeg vindt om het nuttigen van bitterballen op terrassen weer toe te staan. Wel wordt momenteel door de overheid gewerkt aan een routekaart voor de terugkeer van de borrelhapjes.

Het vermoeden bestaat dat door de hete binnentemperatuur van de oer-Hollandse snack snel hoestneigingen kunnen ontstaan, waardoor het virus zich sneller zou kunnen verspreiden. Dit geldt ook voor (mini-)kaassoufflés.

Horecaondernemers zitten met veel vragen. Mogen pinda’s wel omdat ze koud zijn, ondanks een verhoogd verslikkingsrisico? Mag er gesmolten kaas over de nachochips? Alles zou duidelijk moeten worden in de ‘Routekaart Terugkeer Borrelhapjes’, waar door de overheid hard aan gewerkt wordt.

Veel Nederlanders zijn verontwaardigd over het schrappen van de bitterbal. “Dit is zwalkend overheidsbeleid. Een koekje bij de koffie is wel toegestaan, maar een bitterbal bij een biertje niet?”, vraagt de 48-jarige Ton Karreman uit Tilburg zich af. “De hoge heren in Den Haag realiseren zich totaal niet dat je van één biertje al last kan krijgen van extreme trek. Laat staan als je een metertje naar binnen hebt gefietst.”

 
Deel dit artikel: