Kabinet weigert aanleg aparte protestsnelweg voor klimaatactivisten

Kabinet weigert aanleg aparte protestsnelweg voor klimaatactivisten
Foto: Pmvfoto / Shutterstock.com

DEN HAAG - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion krijgen geen eigen snelweg, ondanks meerdere protesten op de A12. Volgens demissionair verkeersminister Mark Harbers zal er in de begroting voor infrastructuur geen geld worden vrijgemaakt voor een aparte protestsnelweg.

Omdat Nederland nog geen aparte protestsnelweg heeft, moeten activisten van Extinction Rebellion gebruikmaken van de A12. “Onze acties op de A12 zijn zeer hinderlijk voor het verkeer, dan begrijpen wij ook wel. We willen beslist geen overlast veroorzaken, maar op dit moment kunnen we gewoon nergens anders terecht, hoe graag we dat ook zouden willen”, laat een woordvoerder van Extinction Rebellion weten.

Toch is het kabinet niet van plan een stuk snelweg aan te leggen voor protestdoeleinden. “Wij begrijpen helemaal niets van de stugge houding van het kabinet”, zegt Extinction Rebellion. “Als wij in de afgelopen dagen iets hebben laten zien, dan is het dat er in Nederland grote behoefte is aan een protestsnelweg. Zolang die er niet is, zullen we helaas op de A12 moeten protesteren. Als het verkeer daar onverhoopt last van heeft, dan ligt dat dus niet aan ons.”

 
Deel dit artikel: