Kabinet trekt handen af van coronavirus: “Vanaf nu is het ieder voor zich. Het beste ermee.”

Foto: YT CC

Het kabinet trekt z’n handen af van de coronapandemie. “Wat we ook doen, het is toch nooit goed. Vanaf nu is het ieder voor zich. Ik wens u het allerbeste”, aldus minister Ernst Kuipers.

Verwacht werd dat het kabinet de coronamaatregelen zou gaan versoepelen. In plaats daarvan laat het kabinet de invulling van de coronamaatregelen voortaan helemaal aan de bevolking zelf over. “We hebben lang geprobeerd om u te beschermen tegen een uiterst besmettelijke en voor sommigen dodelijke ziekte. En wat viel ons ten deel? Bergen kritiek, demonstraties en zelfs geweld. Kijk, wij hebben het beste met u voor, maar dan houdt het natuurlijk een keer op”, zei Kuipers zichtbaar ge├»rriteerd.

Komen hiermee alle coronamaatregelen te vervallen? “Dat hangt van uzelf af”, verduidelijkt de minister. “Wilt u een mondkapje dragen? Ga uw gang. Wilt u liever onbeperkt feesten en uw hele familie het ziekenhuis in hoesten? Ook goed. Het zal mij vanaf nu een worst wezen, om het maar zo te zeggen. U zoekt het maar uit met elkaar.”

 
Deel dit artikel: