14 ℃
'Echt honger'

Kabinet trekt bijna 10 euro uit voor lunch minister Van Weyenberg

Kabinet trekt bijna 10 euro uit voor lunch minister Van Weyenberg
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Het demissionaire kabinet wil bijna tien euro uittrekken voor de lunch van minister Van Weyenberg van Financiën. Dat bleek tijdens het overleg over de voorjaarsnota. 

In de begroting voor de komende jaren heeft het kabinet miljarden uitgetrokken voor de crisisopvang van asielzoekers, de slachtoffers van de kinderopvangtoeslag en de gaswinning in Groningen. Op kortere termijn wordt geld vrijgemaakt om demissionair minister Van Weyenberg te voeden. Volgens Van Weyenberg is een urgente situatie ontstaan. “Waar vanochtend rond tien uur nog sprake was van milde trek, is er inmiddels echt honger. Ik heb een oplossing voorgelegd waarmee het kabinet inmiddels akkoord is gegaan”, aldus Van Weyenberg.

Het voorstel van Van Weyenberg omvat een kop soep, een broodje kroket en een fruitsalade uit het personeelsrestaurant van de Tweede Kamer. Dit levert een eenmalige onkostenpost op van € 9,85. Van Weyenberg mag dit bedrag uit eigen middelen voorschieten en aan het einde van de maand declareren bij het ministerie.

 
Deel dit artikel: