22 ℃

Kabinet trakteert burgers op prima schaatsweer

Foto: Nancy Beijersbergen / Anjo Kan / Shutterstock.com

Dankzij het kabinet kon vandaag op veel plaatsen worden geschaatst. Het schaatsplezier was een cadeautje van premier Mark Rutte aan de Nederlandse bevolking.

“Nederlanders hebben vanwege het coronavirus en de lockdown veel tijd binnenshuis moeten doorbrengen. Het geduld van de bevolking is op de proef gesteld. Ik begrijp dat. Samen met het kabinet is daarom besloten om iets terug te doen. Iets waar de hele bevolking wat aan heeft”, lichtte Rutte het fraaie schaatsweer toe.

Onder meer in Noord-Holland, Utrecht en Overijssel mocht van het kabinet worden geschaatst. Zelf nam Rutte een kijkje bij de schaatsbaan in Wijdewormer.

“Kijk, we hadden natuurlijk ook kunnen zeggen: het mag niet. Maar ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen”, aldus Rutte. “Sommige mensen kwamen vandaag speciaal naar me toe om me te bedanken. Dat vind ik heel aardig, maar een bedankje is niet nodig. Ik heb liever dat u straks bij de verkiezingen nog eventjes denkt aan de partij die deze winterpret mogelijk heeft gemaakt.”

 
Deel dit artikel: