20 ℃
'Bewust gekozen voor mevrouw Helder'

Kabinet stuurt onbelangrijke minister naar WK in Qatar

Kabinet stuurt onbelangrijke minister naar WK in Qatar
Foto: YT CC

Sportminister Conny Helder zal namens het kabinet een WK-wedstrijd in Qatar bijwonen. Volgens premier Rutte is het een bewuste keuze om een onbelangrijk bewindspersoon naar Qatar te sturen.

Het WK in Qatar is omstreden vanwege de slechte behandeling van arbeiders en de belabberde mensenrechtensituatie in dat land. Om die reden stuitte het sturen van een Nederlandse kabinetsdelegatie naar het WK eerder al op felle kritiek. Met minister Conny Helder lijkt het kabinet nu een compromis te hebben gevonden.

“Het zou natuurlijk volstrekt ongepast zijn als Nederland een belangrijk kabinetslid naar Qatar zou sturen, zoals minister Hoekstra of ik zelf. Daarom is heel bewust gekozen voor een zo licht mogelijke delegatie, in de persoon van Conny Helder”, legt Rutte uit.

“Met het sturen van mevrouw Helder geeft Nederland een belangrijk signaal af”, vervolgt Rutte. “Nederland toont duidelijk haar minachting voor het Qatarese regime door het WK te laten bijwonen door het meest onbeduidende kabinetslid.”

 
Deel dit artikel: