11 ℃
Prinsjesdagstukken wéér uitgelekt:

Kabinet repareert koopkracht, behalve die van u

Kabinet repareert koopkracht, behalve die van u
Foto: YT CC

Het kabinet heeft grootse plannen om de koopkracht te repareren. Eigenlijk zouden de plannen pas op Prinsjesdag bekend worden gemaakt, maar zoals elk jaar zijn de belangrijkste details al in handen van de media. In grote lijnen komt het erop neer dat Nederlanders hun koopkracht volgend jaar weer zien stijgen, behalve u. Wij zetten de belangrijkste punten voor u op een rij.

Door de hoge inflatie zagen Nederlanders hun koopkracht in de afgelopen maanden flink dalen. Het kabinet trekt een flink bedrag uit om de koopkracht in het komende jaar te repareren. Helaas pakken de Prinsjesdagstukken voor u persoonlijk minder gunstig uit.

U krijgt volgend jaar te maken met een aantal forse tegenvallers. Zo gaat onder meer uw auto kapot. Geld voor een nieuwe heeft u niet. Er komt een extra toeslag om huishoudens met een lager inkomen te compenseren voor de hoge energieprijs. U valt helaas net boven de inkomensgrens. Uw hond moet in het derde kwartaal onverwacht naar de dierenarts. De kosten van de behandeling worden geraamd op ruim 200 euro. Door een aanbieding bij de Aldi krijgt u in april een meevaller, maar die wordt tenietgedaan door uw stijgende tabaksuitgaven.

Ondanks uw sombere economische vooruitzichten gaat u volgend jaar zo’n 12% meer geld uitgeven. Volgens het kabinet is dat niet verstandig, maar u doet het toch. De overheid houdt scherp in de gaten waar u dat geld allemaal aan uitgeeft. Heeft u die nieuwe schoenen wel echt nodig? Het kabinet vindt van niet.

 
Deel dit artikel: