16 ℃

Kabinet presenteert coronadartbord om mogelijke versoepelingen te bepalen

Foto: Alexandros Michailidis / iBroewnis / Shutterstock.com

Hoewel het nog geen week oud is, heeft het kabinet het openingsplan, dat het op dinsdag 13 april presenteerde, alweer in de prullenmand geworpen. Uit uitgelekte gesprekken van het Catshuisoverleg blijkt namelijk dat er een nieuw hulpmiddel zal worden gebruikt om versoepelingen vast te stellen: het coronadartbord.

Het dartbord hangt inmiddels en zal hoogstwaarschijnlijk tijdens de eerstvolgende persconferentie voor het eerst gebruikt worden. Elk van de 82 vakken van het bord staat gelijk aan een mogelijke versoepeling.

Indien de cijfers het toelaten, zal er bij toekomstige persconferenties een pijltje worden geworpen. Volgens bronnen wordt die taak uitbesteed aan Ferd Grapperhaus, die naast minister een fervent amateurdarter is.

Overigens is dit niet het enige aspect van het coronabeleid dat voortaan spelenderwijs zal worden bepaald. Om wijzigingen in de vaccinatiestrategie aan te brengen, is het ministerie van VWS naar verluidt bezig met het organiseren van een potje levend stratego, dat door het voltallige kabinet tegen een groep OMT-leden gespeeld zal worden.

 
Deel dit artikel: