11 ℃
Achterban FvD en PVV woedend:

“Kabinet pakt burgers hun recessie af”

“Kabinet pakt burgers hun recessie af”
Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

De nieuwste economische cijfers van het CBS zorgen voor flinke woede bij de achterban van oppositiepartijen FvD en PVV. Uit de cijfers blijkt dat de verwachte recessie in ons land niet doorgaat.

In het laatste kwartaal van 2022 groeide de economie onverwacht met 0,6 procent. Consumenten besteedden, gecorrigeerd voor inflatie, flink meer. In totaal steeg de consumptie in het vierde kwartaal met bijna een procent. Van de beloofde recessie is geen sprake meer.

De lokale FvD-denktank in de gemeente Remsbeek is woedend over de cijfers. “Deze cijfers schreeuwen om een nieuwe oneliner en die hebben wij. Na ons sigaretje, de gulden en ons recht op bedreiging pakt het kabinet nu ook nog onze recessie af. Schrijf dat maar op”, zegt FvD-stemmer Ron Juldichts.

Ook vanuit de achterban van de PVV klinkt kritiek. PVV-stemmer Wesley Mottens houdt premier Rutte verantwoordelijk voor het uitblijven van de recessie: “Wéér een belofte die hij niet nakomt”, moppert Mottens. “Maandenlang is het volk een recessie voorgehouden en nu gaat die opeens niet door. Ik eis dat het kabinet de gewone burgers hiervoor gaat compenseren.”

 
Deel dit artikel: