13 ℃
Vraag naar warme chocomel ingestort:

“Kabinet moet verkopers van warme chocomel royaal compenseren voor hittegolf”

“Kabinet moet verkopers van warme chocomel royaal compenseren voor hittegolf”
Foto: Shift Drive / Shutterstock.com

Horecabedrijven die warme chocomel verkopen luiden de noodklok over de verwachte omzetdaling. Door het warme weer is de vraag naar warme chocomel volledig ingestort. De horecabedrijven lopen hierdoor omzet mis.

Volgens Brancheorganisatie Horeca Bedrijven Nederland (HBN) is er sprake van overmacht. “De horecabedrijven hebben niet om dit warme weer gevraagd, maar ondervinden er wel schade van”, zegt woordvoerder Leo Kinderlijk. “Vanwege het bloedhete weer wordt er nagenoeg geen warme chocomel meer verkocht. Het zou oneerlijk zijn als de horecabedrijven zelf moeten opdraaien voor het verlies aan inkomsten.”

Kinderlijk doet een beroep op het kabinet voor een compensatieregeling: “Zolang de temperatuur boven de 30 graden is, zou het kabinet onze gemiste inkomsten royaal moeten vergoeden. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat horecabedrijven zelf ondernemersrisico lopen. Tijdens de coronacrisis werden de horecabedrijven geholpen, ik reken erop dat het kabinet onze sector ook nu niet in de kou laat staan.”

 
Deel dit artikel: