16 ℃

Kabinet maakt uitzondering: hooligans mogen toch zingen, juichen en vechten

Foto: Dziurek / Shutterstock.com

Het kabinet komt met een opmerkelijke aanpassing op de 1,5-meter-maatregel. Daar waar Mark Rutte in zijn persconferentie van afgelopen woensdag maar liefst veertien keer benadrukte dat iedereen zich moet houden aan een afstand van 150 centimeter, komt er nu toch een uitzondering.

Hooligans mogen met elkaar zingen, knuffelen, juichen en vechten. Een uitermate vreemd voorrecht voor een groep die afgelopen weekend juist voor veel ellende zorgde tijdens een demonstratie in Den Haag. Het is dan ook niet geheel duidelijk waarom juist deze groep zoveel privileges krijgt. Boze tongen beweren dat hooligans van verschillende clubs geïnfiltreerd zijn in kringen rond het kabinet. Zeker drie staatssecretarissen en twee ministers worden in de wandelgangen gelieerd aan harde kernen van voetbalclubs door het hele land. Mede hierdoor lijken hooligans de nieuwe elite te worden.

Het RIVM lijkt overigens ook in deze kwestie weer op een dwaalspoor te zitten. Een woordvoerder van het RIVM zegt namelijk: “Deze versoepeling lijkt wellicht fijn voor de hooligans, maar zal zich uiteindelijk tegen hen keren. Wij schatten in dat we de komende maanden te maken krijgen met een flinke toename van ernstig zieke hooligans. Deze reactie geeft nog maar eens aan hoe wereldvreemd het RIVM is en dat het goed is dat steeds minder mensen amateurs als wij serieus nemen.”

 
Deel dit artikel: