14 ℃

Kabinet krijgt Publiekelijk Executeren niet door de Tweede Kamer

Foto: YT CC

Het kabinet hield dubbele gevoelens over aan het debat in de Tweede Kamer over de coronamaatregelen. Enerzijds waren ze bij dat er een avondklok komt, anderzijds zagen ze het Publiekelijk Executeren van overtreders sneuvelen.

Mark Rutte maakte een vermoeide indruk na het debat over de coronamaatregelen. Namens het kabinet vocht hij als een leeuw voor het invoeren van hun plannen. Uiteindelijk kon hij niet alle plannen door de Kamer krijgen. Na afloop van het debat liet hij aan de pers weten ‘lichtelijk teleurgesteld’ te zijn: “Maar aan het eind van de dag is het glas bij mij toch altijd halfvol.”

De teleurstelling zat hem vooral in het feit dat het Publiekelijk Executeren niet werd aangenomen door de Tweede Kamer. Rutte: “Er wordt gepolderd tot iedereen een ons weegt. En dat heeft vaak tot gevolg dat juist de beste plannen worden weggestemd. Maar dat weet je in dit land. Het is teleurstellend om te zien dat de Tweede Kamer niet meegaat in een maatregel waarvan we zeker weten dat het 100% helpt.”

 
Deel dit artikel: