13 ℃

Kabinet komt met quarantainecoach

Foto: Mark Dillen / Inge Hogenbijl / Shutterstock.com

Misschien zijn ze al bij u aan de deur geweest. Het kabinet komt met zogenoemde quarantainecoaches, mensen die u gaan ‘helpen’ met het naleven van de quarantaineregels.

Minister Hugo de Jonge maakt zich zorgen over de slechte naleving van de quarantaineregels. Ruim een kwart van de mensen die eigenlijk in isolatie moeten zitten, gaat tóch naar buiten. Een quarantainecoach moet dat voorkomen.

Wesley Beukeman (33) start vandaag met zijn werk als quarantainecoach. “Ik sta normaal voor de deur van een nachtclub, maar die is vanwege de coronaregels dicht. Daarom ga ik de komende maanden aan de slag als quarantainecoach”, vertelt Wesley, die liever niet herkenbaar in beeld wil.

Hoe Welsey er voor zorgt dat mensen binnenblijven, wil hij nog niet zeggen: “Ik begin natuurlijk met praten. Maar als mensen niet willen luisteren, ken ik nog wel andere manieren. Ze moeten hun muil houden en doen wat ik zeg. Als iemand het gore lef heeft om één voet buiten de deur te zetten, dan krijgen ze godverdomme met de quarantainecoach te maken. Het is heel fijn dat ik mensen op deze manier kan helpen.”

 
Deel dit artikel: