16 ℃

Kabinet: “Invoering wintertijd ligt op schema”

Kabinet: “Invoering wintertijd ligt op schema”
Foto: YT CC

DEN HAAG - Demissionair premier Rutte noemt de omschakeling naar wintertijd tot nu toe een succes. Burgers geven massaal gehoor aan de oproep om de klok te verzetten. Inmiddels heeft een ruime meerderheid van de Nederlanders de klokken een uur teruggezet.

In heel Nederland geldt sinds zondagnacht de wintertijd. Nederland volgt hiermee het beleid van de meeste andere landen in de Europese Unie, waar de wintertijd inmiddels ook van kracht is. Vanochtend kwam Rutte met een tussentijdse evaluatie.

“Het gaat om een enorme logistieke operatie, waarbij we vertrouwen op het aanpassingsvermogen van de burger. Er zijn in ons land nog miljoenen klokken die niet automatisch omschakelen. We hebben echt de medewerking van de bevolking nodig om zelf de juiste tijd in te stellen. Gelukkig zien we dat dat ook massaal gebeurt”, zei premier Rutte zondagochtend in een persverklaring over de tijdtransitie.

Uit een peiling bleek dat zondagochtend ruim 82 procent van de Nederlanders al de klokken heeft verzet. “Dat zijn prachtige cijfers, ik ben hier oprecht heel blij mee”, aldus Rutte. “Er zijn in ons land een heleboel dingen die we nog moeten verbeteren, daar ben ik mij terdege van bewust. Maar laten we niet vergeten dat er ook veel dingen al wél goed goed gaan. De wintertijd is daar een mooi voorbeeld van.”

 
Deel dit artikel: