16 ℃

Kabinet houdt scholen open omdat bestrijding van corona anders wel heel makkelijk wordt

Foto: YT CC

Het kabinet gaat er alles aan doen om de scholen open te houden. Volgens ingewijden zou het kabinet anders te weinig uitdaging zien in het bestrijden van het coronavirus.

Al wekenlang zijn kinderen tussen 10 en 14 jaar de koplopers als het gaat om positieve coronatesten. Maar ook de leeftijdsgroepen 4 t/m 10 jaar en 14 t/m 16 jaar scoren steevast hoog als het gaat om besmettingen. Als gevolg daarvan testen hun ouders ook positief. Omdat het allemaal zo klip en klaar is waar de besmettingen vandaan komen, heeft het kabinet besloten om scholen open te houden en winkels en restaurants een uurtje eerder te sluiten. Volgens ingewijden wil het kabinet graag ‘een pittige uitdaging’.

Politiek verslaggever Renske Wouters merkt dat het demissionaire kabinet zich heeft voorgenomen om van de coronacrisis een spannende puzzel te maken: “Heel politiek Den Haag weet dat de echte problemen zitten bij kinderen en jongeren. Daar is een ware corona-explosie gaande.”

“Het is overduidelijk dat het sluiten van de scholen per direct de besmettingen kan laten dalen en het zorgsysteem zal ontzien”, vervolgt Wouters. “Maar politici zijn er natuurlijk niet om problemen op te lossen. Dan zou het allemaal wel heel saai en voorspelbaar worden. En dus gaat Nederland dagelijks een uurtje eerder op slot en blijven de scholen open. Tenminste, voorlopig. Want over een paar weken worden de scholen gewoon gesloten. Geen politicus die daaraan twijfelt.”

 
Deel dit artikel: