15 ℃

Kabinet grijpt in: Summer of love verplaatst naar aankomende winter

Foto: Sbonsi / Shutterstock.com

De besmettingscijfers lopen de afgelopen dagen weer schrikbarend snel op. Zo snel zelfs, dat het kabinet met nieuwe maatregelen komt en de ‘summer of love’ officieel verplaatst naar de winter.

Iedereen was ervan overtuigd dat aankomende zomer een ‘summer of love’ zou gaan worden. De roaring twenties van de vorige eeuw zouden we nog eens dunnetjes over gaan doen. Een eeuw geleden was de wereld in een feeststemming, omdat de Eerste Wereldoorlog was afgelopen en alles alleen maar mooier zou worden. Nu zouden we gaan vieren dat corona was overwonnen. Een zomer lang feesten zonder grenzen. Helaas heeft het kabinet wegens de oplopende coronacijfers besloten om de ‘summier of love’ te verplaatsen naar aankomende winter. Mits corona dan wel onder controle is.

Hugo de Jonge zegt begrip te hebben voor de teleurstelling over het nieuwe kabinetsbesluit: “Ik begrijp heel goed dat iedereen baalt dat we twee weken na het loslaten van veel coronamaatregelen opnieuw moeten ingrijpen. Maar tegen al die mensen wil ik zeggen: een ‘winter of love’ is ook mooi. Gezellig met zijn allen rond het haardvuur met marshmallows en warme choco. Ik kan me weinig liefdevollers dan dat voorstellen.”

 
Deel dit artikel: