23 ℃

Kabinet grijpt in: “Politie gaat niet meer alleen boetes innen, maar ook veiligheid garanderen”

Foto: YT CC

Het demissionaire kabinet heeft vandaag een ingrijpend besluit genomen. De taken van de politie worden per direct uitgebreid. Naast het uitdelen van verkeersboetes gaan de politie ook de veiligheid van de Nederlandse burger beschermen.

Het is een ongeschreven regel dat een demissionair kabinet geen nieuw beleid maakt, maar de rellen van de afgelopen dagen zorgen ervoor dat deze regel wordt geschonden. Volgens minster Grapperhaus van Justitie en Veiligheid was er absoluut geen andere keuze: “Als Nederland in de fik staat, kunnen wij als demissionair kabinet moeilijk feest gaan vieren. Dat doe je nu eenmaal niet in crisistijd.”

En dus heeft het kabinet besloten om voortaan politieagenten in te zetten om de burger te beschermen. Volgens de minister een onorthodoxe maar ook logische keuze: “De politie is al gewend om boete uit te schrijven aan allerlei onverlaten. Dus ze kennen het klappen van de zweep. Het lijkt mij dan ook niet meer dan logisch dat zij de voetbalsupporters in Nederland gaan ondersteunen om onze steden veilig te houden. Maar we houden het uiteraard wel zuiver, het geweldsmonopolie blijft gewoon bij de hooligans.”

 
Deel dit artikel: