17 ℃

Kabinet gooit coronabeleid totaal om na Facebook-reactie van Teun

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com / Teun

Restaurants mogen weer open, net als attractieparken en de bioscopen. Het kabinet heeft besloten om de coronamaatregelen met ingang van zaterdag 5 juni drastisch te herzien. Aanleiding voor de radicale koerswijziging is een reactie op Facebook van ene Teun uit Budel.

“Het kabinet heeft lang geworsteld met het coronavraagstuk. Welke stappen moesten we zetten? En wanneer? Daar heb ik echt wakker van gelegen. Dat mag u rustig weten”, zegt premier Rutte. “Teun heeft ons doen inzien dat alles gewoon weer open kan.”

“GEWOON ALLES OPEN GOOIEN CAFÉ RESTAURANT”, schreef Teun op Facebook. “Voor mij was dit echt een eye-opener”, aldus Rutte. “Natuurlijk hadden we ons kunnen laten adviseren door deskundigen, om daarna geleidelijk en op een verantwoorde manier de coronamaatregelen te versoepelen. Maar we kunnen ook gewoon alles open gooien. Dat we daar nooit eerder aan gedacht hebben.”

Premier Rutte geeft toe dat hij in de afgelopen maanden te weinig heeft gekeken naar wat mensen op Facebook te zeggen hebben: “We hebben hier echt van geleerd. Het kabinet houdt Facebook voortaan beter in de gaten, zodat we echt weten wat ons te doen staat.”

 
Deel dit artikel: