18 ℃

Kabinet geeft duidelijkheid: “We bestuderen hoe we zonder gezichtsverlies mondkapjesplicht kunnen invoeren”

Foto: YT CC

De mondkapjes-discussie blijft als een donkere wolk boven het kabinet hangen. Terwijl wereldwijd alle deskundigen het erover eens zijn dat het dragen van mondkapjes helpt om de coronapandemie te breken, is in Nederland alleen in het openbaar vervoer een kapje verplicht. De kabinetsleden zijn nu druk bezig om hun eigen fout zo te draaien dat ze zonder gezichtsverlies toch de mondkapjesplicht kunnen invoeren.

Een woordvoerder van het kabinet verwoordt het als volgt: “Uiteraard zijn er aanwijzingen dat het een eventualiteit zou kunnen zijn dat het dragen van een mondkapje in zeker gevallen tot een hogere mate van negatieve gevallen zou kunnen leiden. En daarom heeft het kabinet het voornemen om binnen afzienbare tijd een zekere aanpassing te doen in de richtlijnen, mits dit niet leidt tot een verwijtbaarheid richting de regelgevende macht.”

Politiek vertaler Henk van Zand heeft ons laten weten wat deze reactie van het kabinet betekent: “We hebben het als kabinet flink verkloot als het gaat om het gebruik van mondkapjes, maar we zijn geenszins van plan om dit toe te geven. We zoeken echter wel een uitweg om de verantwoordelijkheden bij anderen neer te leggen en dan alsnog een mondkapjesplicht in te voeren.”

 
Deel dit artikel: