Kabinet demonstreert op Malieveld voor handhaving coronamaatregelen

Foto: YT CC

De leden van het kabinet willen dat de maatregelen tegen het coronavirus strenger worden gehandhaafd. De ministers en staatssecretarissen zullen morgen op het Malieveld in Den Haag demonstreren voor de coronamaatregelen. Het is voor het eerst dat het kabinet zelf een demonstratie op het Malieveld organiseert.

De demonstratie is een initiatief van minister De Jonge van Volksgezondheid. Hij is boos, omdat de omstreden ‘coronawet’ voorlopig niet wordt ingevoerd. “Wij hebben de Tweede Kamer ruimschoots de kans gegeven om met de wet akkoord te gaan, maar helaas is dat niet gebeurd. Dan zit er voor ons niets anders op dan keihard actievoeren”, aldus de minister.

Het kabinet vertrekt morgenochtend vanuit het gebouw van de Tweede Kamer naar het Malieveld. Daar zijn toespraken van onder meer minister De Jonge. “We willen met deze demonstratie een krachtig signaal afgeven aan de bevolking”, aldus de minister. “Steeds meer maatregelen tegen het coronavirus worden onder druk van de samenleving versoepeld. Als wij zo doorgaan, dan is een tweede golf onvermijdelijk. Dat realiseren wij ons heel goed. Daarom eisen wij dat wij nu ingrijpen.”

 
Deel dit artikel: