18 ℃

Kabinet: “Demonstratie Malieveld superleuk!”

Het kabinet heeft bouwbedrijven bedankt voor hun demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Honderden bouwvakkers waren woensdagochtend al vroeg naar het Malieveld gekomen om hun machines te demonstreren.

Foto: Vahe 3D / Sergiy1975 / Nancy Beijersbergen / Shutterstock.com

Na de demonstratie van de boeren was het woensdag de beurt aan de bouwvakkers. Graafmachines, bulldozers, betonmolens en zelfs hoogwerkers waren op het Malieveld te zien. Een bouwbedrijf uit Overijssel was speciaal naar Den Haag gekomen voor een demonstratie met een kiepwagen.

Verschillende kabinetsleden kwamen een kijkje nemen op het Malieveld. Minister Ollongren noemt de demonstratie van de bouwvakkers ‘superinteressant’. “Zo’n bulldozer is echt een machtig werktuig. Heel leuk om zo’n prachtige machine eens van dichtbij te bekijken”, aldus de minister.

De minister hoopt dat in de komende weken nog meer beroepsgroepen naar het Malieveld komen. “De demonstraties van de boeren en de bouwbedrijven smaken naar meer”, lacht ze. “Misschien kan er volgende week een demonstratie komen van piloten. Zo’n grote Boeing op het Malieveld zou fantastisch zijn.”

 
Deel dit artikel: