27 ℃
Oranje onderuit door gebrek aan steun

Kabinet boos: “Waarom zaten er bijna geen Nederlanders in het stadion?”

Kabinet boos: “Waarom zaten er bijna geen Nederlanders in het stadion?”
Foto: YT CC

In de Tweede Kamer is vrijdagavond lang nagepraat over de wedstrijd Nederland – Argentinië. Het kabinet betreurt dat supporters het Nederlands Elftal bij de kwartfinale van het WK in de steek hebben gelaten. Premier Rutte vindt het teleurstellend dat er bijna geen Nederlanders op de tribune zaten.

“Het was een ongelofelijk treurig om te zien dat er slechts enkele Nederlanders op de tribunes zaten, terwijl er voor de Argentijnen wel volop werd gejuicht”, zei premier Mark Rutte na de verloren wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Argentinië. “Heel treurig om te zien dat dit WK totaal niet leeft in ons land. Ik begrijp echt niet hoe dat kan.”

De premier vindt het gebrek aan steun voor het Nederlands Elftal vooral pijnlijk, omdat ook het kabinet geen afgevaardigde naar Qatar had gestuurd: “Vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar was het uiteraard volstrekt ongepast geweest als er een politieke delegatie op de tribune had gezeten. Wij als politici hebben een bepaalde moraal, maar dat betekent natuurlijk niet dat gewone mensen die ook moeten hebben. Op deze manier komt ons land in een zeer kwaad daglicht te staan.”

 
Deel dit artikel: