Kabinet bezorgd over situatie Dave Roelvink

Kabinet bezorgd over situatie Dave Roelvink
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

DEN HAAG - Demissionair premier Mark Rutte heeft namens het kabinet zijn zorgen geuit over de situatie van Dave Roelvink. Roelvink bevindt zich op dit moment in een afkickkliniek in Zuid-Afrika, nadat hij terugval heeft gehad van zijn drank- en drugsverslaving.

“Een groot deel van Nederland heeft zorgen over de toestand van Dave Roelvink. Het kabinet begrijpt en deelt die zorgen”, zei Rutte in reactie op het nieuws. “Via RTL Boulevard heb ik mij zojuist laten bijpraten over de huidige stand van zaken en ik begrijp dat het naar omstandigheden goed gaat met Dave Roelvink.”

Vader Dries Roelvink zei gisteravond dat hij momenteel amper contact heeft met zijn zoon, maar volgens Rutte is dat niet per se verontrustend. “Uiteraard ken ik niet precies de details, maar gereduceerd contact met het thuisfront kan deel uitmaken van de afkickstrategie”, aldus Rutte.

Rutte complimenteerde de journalisten van De Telegraaf en RTL Boulevard, die de wereld voortdurend op de hoogte houden van de toestand van de familie Roelvink. “Het is nu belangrijk dat we de rust bewaren en met elkaar achter de familie Roelvink gaan staan. Dave Roelvink is een Bekende Nederlander en in die rol is hij van grote betekenis voor het land”, sprak de premier.

 
Deel dit artikel: