27 ℃

Kaag zelfkritisch: “Ik ben waarschijnlijk te goed in alles”

Kaag zelfkritisch: “Ik ben waarschijnlijk te goed in alles”
Foto: Jeroen Meuwsen Fotografie / Shutterstock.com

Sigrid Kaag stapt uit de politiek. In meerdere interviews laat ze weten dat ze ook kritisch naar zichzelf kijkt. De politica zegt dat het misschien niet altijd goed valt als je in alles de beste bent.

Sigrid Kaag liet woensdagavond weten dat ze niet langer beschikbaar is voor de Nederlandse politiek. Volgens eigen zeggen was het een zware beslissing, maar heeft ze er vrede mee. Met dit besluit komt bij Kaag ook meteen zelfkritiek. Of zoals ze het zelf zegt: “Ik ken niemand die zo goed is in zelfkritisch zijn als ik. Dat is één van uitstekende eigenschappen waar God mij mee gezegend heeft.”

De reden dat de politieke loopbaan van Sigrid Kaag niet geworden is wat ze er zelf van verwachtte, heeft ze naar eigen zeggen scherp geanalyseerd: “Ik heb heel goed in de spiegel gekeken en ik kan niet anders zeggen: ik zag een topvrouw in de spiegel. Een vrouw zonder zwaktes. Een vrouw die moreel feilloos is en qua visie ver boven de kiezer staat. Kortom, ik ben te goed om succesvol te zijn in de politiek. Daar leg ik mij in alle nederigheid bij neer.”

 
Deel dit artikel: