23 ℃

Kaag vindt zichzelf echt mensenmens: “Heb alleen moeite met HBO’ers en ander laagopgeleid gespuis”

Foto: RVD / Nia Palli / Ministerie van Buitenlandse Zaken / Wiki Commons CC

Sigrid Kaag laat in een interview in het Landelijk Dagblad weten dat ze een echt mensenmens is. Volgens de sympathieke partijleider van D66 heeft ze alleen wat moeite om zich in te leven in laagopgeleiden als HBO’ers en huisartsen.

Volgens de Kaag is er de afgelopen weken een verkeerd beeld van haar in de media ontstaan. Met een openhartig interview in het Landelijk Dagblad wil ze dit graag rechtzetten: “Ik heb het idee dat het Nederlandse volk mij geheel ten onrechte als afstandelijk, elitair en machtsbelust ziet. Maar niets is minder waar. Ik ben een zeer warm mens met een groot hart.”

Kaag omschrijft zichzelf dan ook als een echt mensenmens: “Ik kan met iedereen opschieten en heb het beste voor met de hele mensheid. Het enige waar ik moeite mee heb zijn laaggeschoolden. Die HBO’ers die oprecht vinden dat zij daadwerkelijk iets toevoegen aan de maatschappij spuug ik het liefst recht in hun oerdomme tronies. Hetzelfde geldt voor huisartsen. Wat een gespuis is dat! Hebben niet de intellectuele vermogens en doorzettingsvermogen om zich tot specialist te laten scholen. Ik kan ze niet serieus nemen.”

“En dan zwijg ik nog over juristen die geen vervolgopleiding tot advocaat hebben genoten”, vervolgt Kaag. “Intellectueel inferieur volk waar ik geen enkele respect voor heb. En dan zal ik me maar niet uitlaten over studenten aan de Technische Universtiteit. Een beetje moertjes en boutjes aandraaien en jezelf een hele pief vinden. Vulgair gewoon. Maar verder voel ik liefde voor iedereen. Van simpele hersenchirurgen tot eenvoudige hoogleraren in de theoretische natuurkunde.”

 
Deel dit artikel: