21 ℃

Kaag trots dat D66 in geen enkele provincie aan tafel zit: “Wij zijn geen partij van het redelijke midden”

Kaag trots dat D66 in geen enkele provincie aan tafel zit: “Wij zijn geen partij van het redelijke midden”
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

D66-leider Sigrid Kaag is trots dat haar partij in geen enkele provincie is uitgenodigd om mee te praten over het te vormen provinciebestuur. Volgens haar is dat het bewijs dat D66 niet zomaar een redelijke middenpartij is, maar vasthoudt aan in beton gegoten idealen.

Sigrid Kaag zegt ongelooflijk trots te zijn dat haar partij in geen enkele provincie gaat meeregeren. Volgens haar laat dat nog eens haarfijn zien waar de partij voor staat: “Wij zijn een partij van idealen een rotsvaste overtuigingen. Daarmee hebben we na decennia eindelijk afgerekend met de uitgangspunten onze oprichter Hans van Mierlo. Zijn flexibele, intellectuele en pragmatische standpunten vinden godzijdank geen enkele weerklank meer in onze partij.”

Volgens Kaag is het feit dat de PvdA, GroenLinks en PVV wél met de BBB aan de onderhandelingstafel zitten het failliet van het redelijke midden: “Wij hebben de uitgangspunten van onze partij wellicht verkwanseld, maar dat wil niet zeggen dat we nu ook onze hautaine, wereldvreemde boodschap gaan verkwanselen. Wij gaan strijdbaar door met het radicaliseren van de partij tot heel Nederland ziet dat wij de enige weg zijn naar verlossing.”

 
Deel dit artikel: