22 ℃

Kaag tevreden over sterke daling inflatie: “TV’s vrijdag soms wel 50% goedkoper”

Kaag tevreden over sterke daling inflatie: “TV’s vrijdag soms wel 50% goedkoper”
Foto: YT CC

Na eerder alle records te hebben gebroken, lijkt de inflatie nu sterk af te nemen. Dat constateert minister Kaag van Financiën vrijdag na een werkbezoek aan verschillende winkels. 

In de afgelopen maanden werden veel producten flink duurder. De inflatie bereikte in september met 17,1 procent een ongekend hoogtepunt. Vrijdag zette ineens een kentering in. “Ik zag dat winkeliers dezelfde producten ineens voor een veel lagere prijs konden aanbieden. Vooral elektronica, zoals tv’s en laptops, werd met kortingen tot wel 50 procent verkocht”, aldus Kaag.

Volgens de minister komt de plotselinge prijsdaling door het kabinetsbeleid: “Ons beleid was er in de afgelopen weken steeds op gericht om de inflatie omlaag te krijgen. We zagen vrijdag dat dit zijn vruchten begint af te werpen. Huishoudens kunnen dankzij ons beleid nu voor veel minder geld nieuwe spullen kopen.”

Wel bespeurt Kaag nog een negatief sentiment onder de winkeliers: “Ondanks de extreme prijsdalingen spreken ondernemers nog steeds over ‘Black Friday’. Die term doet onmiddellijk denken aan de beurskrach in 1987, die ‘Black Monday’ werd genoemd. Ik denk dat winkeliers best wat positiever mogen zijn over deze plotselinge inflatiedaling. Ik heb hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.”

 
Deel dit artikel: