20 ℃

Kaag reageert eindelijk inhoudelijk op schandaal: “Andere partijen zijn ook stom!”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Sigrid Kaag heeft eindelijk gereageerd op het schandaal dat haar partij al bijna twee weken in de ban houdt. Volgens de altijd zeer accuraat formulerende D66-leider zijn andere partijen ook heel erg stom.

De partijcrisis ontstond nadat meerdere partijleden werden beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Nadat eerder Sidney Smeets zijn Kamerzetel moest opgeven, kwam ook partijprominent Frans van Drimmelen in opspraak. Een rapport over de ongepaste gedragingen van Van Drimmelen werd door D66 achtergehouden.

Na lange tijd haar kaken op elkaar te hebben gehouden, heeft D66-leider Sigrid Kaag vandaag eindelijk gereageerd op het schandaal dat haar partij enorme schade heeft toegebracht. Volgens de altijd zeer nauwkeurige formulerende Kaag is het belangrijk om het grote plaatje te blijven zien: “Goedbeschouwd is de malaise in onze partij slechts een voetnoot in de historie van de mens. Eenieder die vindt dat dit mij moet worden nagedragen wil ik het volgende meegeven: andere partijen zijn ook heel erg stom. Misschien zelfs wel een graadje stommer.”

De vraag blijft natuurlijk waarom Kaag zo lang heeft gewacht om te regeren op de interne strubbelingen. “Een doorwrochte analyse heeft nu eenmalig tijd nodig”, zegt Kaag met priemende ogen richting de journalisten die voor haar staan. “Tegenwoordig gunt men niemand meer de tijd om ergens eens goed over na te denken. Ik weiger in die trend mee te gaan. Daarom heb ik met mijn twaalf woordvoerders uitvoerig overleg gevoerd. Onze conclusie is en blijft: andere partijen zijn ook best stom. En voor die stomheid en domheid van andere partijen wil ik dan ook vanuit het diepst van mijn hart, mijn oprechte excuses aanbieden.”

 
Deel dit artikel: