16 ℃

Kaag hekelt huidige politici: “Zo blij dat ik geen enkele verantwoordelijkheid heb gedragen in de afgelopen jaren”

Foto: Martinbertrand.fr / Shutterstock.com

D66-leider Sigrid Kaag heeft tijdens een lezing keihard uitgehaald naar huidige politici. Volgens Kaag gaat alles veranderen als zij eenmaal in het kabinet terechtkomt.

Volgens Kaag hebben de afgelopen vier jaar laten zien dat het volledig anders moet. Als het aan haar ligt komt dan ook geen enkel kabinetslid van de afgelopen regeerperiode terug in een nieuw kabinet: “Het vertrouwen van de burger is weg. Dat ligt natuurlijk niet aan één mannetje of vrouwtje, dat is een collectief falen.”

Het is dan ook niet mis wat Kaag de vorige regering verwijt: “Ik miste medemenselijk, betrouwbaarheid, openheid en effectief bestuur. Stuk voor stuk essentiële onderwerpen. Er werd teveel geritseld en er was te veel zelfgenoegzaamheid de afgelopen vier jaar. En als de politiek zo verziekt is, valt er maar één ding te zeggen: iedereen die de afgelopen vier jaar zweeg is onderdeel van het probleem. Daarom zou het volkomen ongeloofwaardig zijn als er nog een lid van het afgelopen kabinet terugkomt in een nieuw kabinet. Deze politici zijn gewoon af.”

 
Deel dit artikel: