12 ℃

Kaag heeft regeringstoestel nodig: “Mijn persoonlijkheid past niet in een gewoon vliegtuig”

Kaag heeft regeringstoestel nodig: “Mijn persoonlijkheid past niet in een gewoon vliegtuig”
Foto: M.J.J. de Vaan / Shutterstock.com / Martijn Beekman / Rijksoverheid

De ministers Sigrid Kaag van Financiën en Conny Helder van Sport hebben ruzie over het gebruik van het regeringsvliegtuig. Helder wil het toestel op 28 november gebruiken voor een vlucht naar het WK in Qatar. “Daar komt niets van in”, zegt minister Kaag, die het vliegtuig op die datum nodig heeft voor een bezoek aan de Balkan.

Beide ministers zijn in een felle discussie verwikkeld over de vraag wie het regeringstoestel op 28 november mag gebruiken. Voor Kaag is er geen twijfel mogelijk: “Ik ben Sigrid Kaag, ik kan niet met een gewone lijnvlucht vliegen. Mijn persoonlijkheid zou onmiddellijk het hele toestel vullen. Dat is voor de andere passagiers niet comfortabel.”

Volgens Kaag ligt de oplossing voor het planningsprobleem dan ook voor de hand: “Ik neem het regeringstoestel en minister Helder gaat met een gewone lijnvlucht. Dan kan prima. Want laten we eerlijk zijn: er is toch niemand die haar herkent. Met haar volkomen generieke hoofd en slonzige kleding valt zij nauwelijks op tussen de vakantiegangers. Voor mij is dat uiteraard anders. In een gewoon KLM-toestel zou ik de hele tijd worden lastiggevallen door fans die een handtekening willen.”

 
Deel dit artikel: