13 ℃

Kaag blij met meer huizen van miljoen euro: “Belangrijk dat ook stupide middenklasse meeprofiteert”

Foto: DOPhoto / Shutterstock.com / Ministerie van Buitenlandse Zaken / Flickr CC

Steeds meer huizen in Nederland zijn meer waard dan een miljoen euro. Kaag vindt dat een mooie opsteker voor de gemiddelde infantiele Nederlander.

Het aantal huizen dat meer dan 1 miljoen euro kost is vorig jaar met maar liefst 40 procent toegenomen. Dat betekent dat er op dit moment in Nederland zo’n 84.400 huizen zijn die de grens van 1 miljoen zijn gepasseerd. D66-leider Sigrid Kaag vindt dat een mooie ontwikkeling voor de Nederlandse middenklasse: “Fijn dat simpele luitjes ook profiteren van de stijging van huizenprijzen.”

Overigens is het maar de vraag of de middenklasse wel echt baat heeft bij het feit dat meer huizen 1 miljoen euro kosten. Maar daar wil Kaag niets van weten: “Al mijn vrienden zijn zeer gewone en gemiddelde Nederlanders en ze wonen allemaal in huizen van boven een miljoen. Sommige van hen hebben alleen maar een papiertje van de universiteit van Leiden – hoe suf wil je het hebben – en bezitten nu toch een stulpje van meer dan een miljoen euro. Schitterend om te zien hoe ook deze eenvoudigen van geest met slechts één universitaire studie nu in de vaart der volkeren mee kunnen komen.”

 
Deel dit artikel: