“K3 maakte ons leven kapot”

Vanessa Bosma uit Gouda kan het nog maar nauwelijks geloven. Nu de meidengroep K3 belooft ermee te zullen stoppen, valt een last van haar schouders. “In de afgelopen jaren heeft K3 ons leven tot een ware hel gemaakt”, zegt ze.

Op het eerste gezicht schuilt er weinig gevaar in K3. Het trio, bestaande uit Karen (48), Kristel (47) en Josje (21) is mateloos populair. Vooral jonge meiden zingen alle liedjes mee. “Ook bij onze dochter Destiny begon het onschuldig. Ze vroeg een cd van K3 voor haar verjaardag. En wij gaven die. Achteraf ontzettend stom natuurlijk.”

“Na een paar maanden merkten we dat Destiny zich steeds meer afzonderde. Ze speelde niet meer met vriendinnetjes en praatte niet meer met ons. Altijd zat ze op haar kamertje en luisterde ze naar de muziek van K3. Toen Destiny zichzelf begon te verwonden, gingen bij ons pas de alarmbellen rinkelen.”

Vanessa en haar man Wesley ontdekten dat hun dochter door de liedjes van K3 werd gehersenspoeld. “De teksten van K3 lijken onschuldig, maar veel kinderen horen er verborgen boodschappen in”, legt Vanessa met trillende stem uit. In het begin had dat nog geen ernstige gevolgen. Mijn man moest wel haar kamer opnieuw behangen, omdat Destiny er met viltstift de kreet ‘Oya-lele’ op had geschreven. Honderden keren. Maar we maakten ons echt zorgen toen Destiny de songtekst van ‘Mamasé’ ontdekte. Die kraste ze in haar huid.”

Door K3 raakte Destiny steeds verder verwijderd van een normaal leven. “Vroeger ging ze graag naar de kinderboerderij in het dorp. Daar mogen wij niet meer komen, nadat Destiny de dwergzwijntjes mishandelde. ‘Welkom welkom bij de drie biggetjes’ riep ze, terwijl ze met een schaar op de dieren instak.” Destiny gaat niet meer naar school. “Dat ging niet meer”, zegt Vanessa.

Destiny is nu 17. Haar jeugd is verwoest en het is nog maar zeer de vraag of ze ooit een normaal leven kan leiden. Ze staat onder behandeling van een kinderpsycholoog. Ze moet sterke slaapmiddelen slikken. Als ze slaapt, kan ze tenminste niet naar K3 luisteren. Wesley pleegde vorig jaar zelfmoord.

 
Deel dit artikel: