12 ℃

Justitie verdenkt Trump van betalen enorme borgsom

Justitie verdenkt Trump van betalen enorme borgsom
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

FULTON COUNTY - De problemen stapelen zich op voor de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Naast de aanklachten die al tegen hem liepen, wordt hij nu ook verdacht van het betalen van een enorme borgsom in een poging zijn voorarrest te ontwijken.

Trump werd al verdacht van pogingen om de uitslag van de presidentsverkiezingen in 2020 te beïnvloeden. Toen hij daarvoor werd vervolgd, zou hij ‘een aanzienlijk bedrag’ hebben betaald in ruil voor zijn vrijheid. Het zou gaan om een bedrag van zo’n 200.000 dollar. Volgens correspondent Michiel Bos wordt de situatie voor Trump nog lastiger als blijkt dat hij het geld daadwerkelijk heeft betaald.

“Het lijkt er sterk op dat Trump willens en wetens geld heeft betaald om zijn voorarrest te ontlopen”, aldus Bos. “Tweehonderdduizend dollar is een flink bedrag, helemaal als je bedenkt dat Trump bij de transactie moet hebben samengewerkt met ambtenaren.”

Het gerechtshof in Georgia zoekt uit of Trump inderdaad een borgsom heeft betaald en wie daarbij betrokken zijn geweest.

 
Deel dit artikel: