17 ℃

Justitie laat TBS’ers niet meer ontsnappen vanwege coronavirus

Foto: Fanya / Shutterstock.com / Flickr CC / Ministerie van Veiligheid en Justitie

Voorlopig zullen er geen TBS’ers meer ontsnappen uit de extra beveiligde gevangenissen van Justitie. Het ministerie heeft dat besloten in verband met het coronavirus.

Gevaarlijke TBS’ers konden in de afgelopen jaren tamelijk eenvoudig weglopen, maar vanwege het coronavirus heeft Justitie besloten om de beveiliging in gevangenissen en ggz-klinieken tijdelijk op te schroeven. Onder meer de TBS-kliniek in Den Dolder laat voorlopig niemand meer gaan.

De maatregel is bedoeld om TBS’ers tegen het coronavirus beschermen. “Het aantal coronagevallen in ons land is in de afgelopen weken sterk gestegen. Wanneer een TBS’er in een onbewaakt ogenblik de benen neemt, loopt hij een groot risico op besmetting”, aldus een woordvoerder. “Daarom zijn wij helaas genoodzaakt om eventuele ontsnappingen te verhinderen.”

Justitie laat weten dat TBS’ers vooralsnog niet in de isolatiecel hoeven: “Daar is voorlopig geen sprake van. Isolatie is echt alleen bedoeld voor coronapatiënten, niet voor psychopatische moordenaars en kinderverkrachters.”

 
Deel dit artikel: