16 ℃

Jury noemt oliebollen van Luuk “niet te vreten”

De 10-jarige Luuk Gessens uit Almere is opnieuw laatste geworden in de Nederlandse Oliebollentest. Zijn bollen kregen het rapportcijfer 0. De jury noemde de oliebollen “niet te vreten”.

jury-noemt-oliebollen-van-Luuk-niet-te-vretenBij de Nederlandse Oliebollentest werden de bollen van bijna tweehonderd professionele bakkers en amateurbakkers geproefd. Een oliebollenbakker uit Spijkenisse kwam als winnaar uit de bus. De oliebollen van Luuk Gessens, die ze elk jaar verkoopt om de kas van zijn voetbalclub te spekken, waren volgens de jury opnieuw het smerigst.

De jury had geen goed woord over voor Luuk’s oliebollen. “Dit zijn ronduit gore, oneetbare vetsponzen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand deze zompige gezwellen binnen kan houden”, aldus de juryvoorzitter. Dat Luuk pas 10 jaar is en de oliebollen verkoopt voor een goed doel, is volgens de jury geen excuus. “Dat doet er niet toe. Wij vragen ons af waar Luuk het gore lef vandaan haalt om deze kleffe misbaksels te verkopen. Dit zijn geen oliebollen, dit is een misdrijf. Wij laten het er niet bij zitten, laat dat duidelijk zijn.”

 
Deel dit artikel: