22 ℃

“Juni was helemaal niet de warmste junimaand ooit”, zegt lokale klimaatontkenner uit Lelystad

“Juni was helemaal niet de warmste junimaand ooit”, zegt lokale klimaatontkenner uit Lelystad
Foto: vchal / Shutterstock.com

LELYSTAD - Het nieuws uit de wetenschap dat juni de warmste junimaand ooit was, wordt tegengesproken door Wesley Bakhof (27) uit Lelystad. Volgens de lokale klimaatontkenner was juni juist ’tyfuskoud’.

De gemiddelde temperatuur op aarde was vorige maand 16,66 graden. Daarmee was juni de dertiende maand op rij waarin wereldwijd bezien een temperatuurrecord werd gevestigd. Dat zeggen wetenschappers van de Europese klimaatdienst Copernicus. De Nederlandse klimaatontkenner Wesley Bakhof is het niet met de wetenschappers eens. “Het was tyfuskoud. Ik heb nog geen dag buiten kunnen zitten”, aldus de laagopgeleide betweter die het woord ‘wereldwijd’ voor het gemak buiten beschouwing laat.

“Normaal zit ik in juni de godganse dag in de voortuin met een krat bier en een barbecue vol met kiloknallers, maar door de kou en de regen moest ik de hele maand binnen uit de frituurpan eten”, aldus Wesley, die voor het 27ste jaar op rij het verschil tussen het lokale weer en het mondiale klimaat niet snapt.

Om te bewijzen dat hij gelijk heeft en de wetenschappers niet, komt Wesley met een eigen onderzoek dat volledig gebaseerd zal zijn op de gevoelstemperatuur in zijn Lelystadse voortuin.

 
Deel dit artikel: