17 ℃

Jumbo stopt met sponsoring Max Verstappen: “Hij kan zijn boodschappen best gewoon afrekenen”

Jumbo stopt met sponsoring Max Verstappen: “Hij kan zijn boodschappen best gewoon afrekenen”
Foto: Motorsports Photographer / Shutterstock.com

Supermarktketen Jumbo stopt na dit seizoen met het sponsoren van Formule 1-coureur Max Verstappen. Dat betekent dat Verstappen voortaan gewoon moet betalen voor zijn boodschappen.

“Een paar jaar geleden kwam hij als beginnende coureur naar ons toe. Hij had geen cent te makken en moest natuurlijk ook gewoon eten, dus dan help je zo’n jongen. Hij elke week een tasje met boodschappen, wij zijn kop in onze reclame. Dat was de deal. Maar eerlijk gezegd vragen we ons af of hij onze hulp nu nog nodig heeft. Volgens ons verdient hij inmiddels genoeg om zijn boodschappen gewoon te kunnen afrekenen, net als iedereen”, legt de supermarkt uit.

Verstappen geeft toe dat hij in de afgelopen jaren meer is gaan verdienen, maar zegt de sponsoring door Jumbo wel te gaan missen. “Er komt veel binnen, maar er gaat ook veel uit”, aldus de coureur. “Formule 1 is een ontzettend dure sport. Daarnaast zijn boodschappen bij de Jumbo een stuk duurder geworden. Een zak paprikachips kost al bijna twee euro. Ik ben heus niet te beroerd om daarvoor te betalen, maar dan moet het natuurlijk wel kunnen.”

 
Deel dit artikel: