21 ℃

Julia (34) plaste vandaag op een invalidentoilet: “Eigenlijk niks mis met dat toilet”

Julia (34) plaste vandaag op een invalidentoilet: “Eigenlijk niks mis met dat toilet”
Foto: Marcel Derweduwen / Ljupco Smokovski / Shutterstock.com

ZAANDAM - Voor het eerst in haar leven heeft Julia Aalders (34) uit Zaandam vandaag geplast op een invalidetoilet. De primeur vond plaats op haar werk, waar Julia hoge nood had en opmerkte dat alle andere wc’s bezet werden door collega’s. Hoewel de verwachtingen van Julia niet bijster hoog waren, viel het plasbezoek haar alleszins mee.

“Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik bij binnenkomst zou aantreffen”, vertelt Julia. “Vanwege de term ‘invalidentoilet’ dacht ik altijd dat er veel faciliteiten zouden ontbreken die bij een valide toilet wel aanwezig zijn, bijvoorbeeld een toilet. Dit bleek echter totaal niet het geval. Het invalidentoilet had een toilet, een kraantje, een handdroger en ik kon zelfs mijn benen strekken tijdens het plassen zonder de deur eruit te trappen. Door al dat gemak realiseerde ik me dat er eigenlijk niks mis is met dat toilet.”

Julia overweegt nu om vaker een bezoek te brengen aan het invalidentoilet: “Vergeleken met het toilet waar ik normaal gesproken ga plassen, is het invalidentoilet veel ruimer en schoner. Dat vind ik prettig. Bovendien is het invalidentoilet altijd vrij, omdat collega’s deze pleeparel volgens mij nog niet ontdekt hebben.”

 
Deel dit artikel: