Juan (8) delfde het goud voor de medailles van Femke Bol

Juan (8) delfde het goud voor de medailles van Femke Bol
Foto: Rumbo a lo desconocido / Shutterstock.com / Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 4.0 / https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Femke_Bol_in_2022#/media/File:2022-08-19_European_Championships_2022_%E2%80%93_Women's_400_Metres_Hurdles_by_Sandro_Halank%E2%80%93028.jpg

TATASI-PORTUGALETE - Femke Bol vestigde bij het WK Indoor in Glasgow een nieuw wereldrecord en pakte daarmee de gouden medaille. De 8-jarige Juan uit Bolivia is blij met de prestaties van Femke Bol. Hij levert het goud voor de medailles. Sportwedstrijden zijn voor hem letterlijk en figuurlijk een goudmijn.

Zelf kijkt Juan niet naar het WK Indoor. Hij zit liever zo’n 14 uur per dag op z’n knieën om goud te delven. “Ik zit nu ruim twee jaar in de goudindustrie, samen met nog duizenden andere kinderen. Een zeer lucratieve business”, lacht hij. “Een kilo goud levert momenteel ruim 61.000 euro op. Dus reken maar uit wat ik hier zit te verdienen.”

Behalve de gouden medaille krijgt Femke Bol voor haar prestatie een bonus van 65.000 euro. “Het is natuurlijk niet veel, maar ik gun het haar van harte”, zegt Juan, terwijl hij in zijn Porsche stapt na weer een dag lang goud delven.

 
Deel dit artikel: