17 ℃

Jozias is uitvaartondernemer: “We hebben een geweldig jaar achter de rug”

Foto: Robert Hoetink / Minerva Studio / Shutterstock.com

Door de coronacrisis hebben veel bedrijven het moeilijk. Maar niet in alle branches gaat het slecht. Uitvaartondernemer Jozias Wijngaarden beleeft naar eigen zeggen “de mooiste tijd van zijn leven”.

“De uitvaartbranche kwam juist uit een enorme dip, omdat mensen steeds ouder werden. Maar godzijdank was daar corona. Je hoort veel slechte dingen over dat virus, maar voor ons was het een zegen. De omzet steeg met bijna 300 procent”, lacht Wijngaarden.

Wijngaarden begroef en cremeerde in het afgelopen jaar meer dan zeshonderd mensen: “Ja, fantastisch hè? Dat zijn cijfers waar we voor de coronacrisis nooit van durfden te dromen. Afgelopen zomer leek er even de klad in te komen, maar gelukkig kwam er een tweede golf. We horen veel ondernemers klagen, maar je moet ook je kansen zien.”

Is Wijngaarden niet bang dat de klandizie in de uitvaartbranche na de pandemie terugloopt? “We horen wel zorgwekkende berichten”, geeft hij toe. “Helaas probeert de overheid ons dwars te zitten met allerlei vaccins. We proberen nu nog zo veel mogelijk omzet te pakken. Daarom zeg ik: mensen, val dood.”

 
Deel dit artikel: